Porkkanakakku

IMG_1727-Edit.jpg

Porkkanakakku on ollut minun lempi leivonnainen, siitä asti kun nuorena tyttönä kokeilin sitä ensimmäisen kerran. Tykkään tehdä kakkupohjat yleensä kahteen saman kokoiseen vuokaan, jolloin ne on helppo leikata kerroksiksi. Kakun voi myös halutessaan tehdä yhteen vuokaan, mutta muista pidentää paistoaikaa.

Porkkanakakku:

 •  400g porkkanaraastetta

 • 100g saksanpähkinöitä

 • 300g pehmeää voita

 • 1,5dl sokeria

 • 1,5dl fariinisokeria

 • 3 kananmunaa

 • 5dl vehnäjauhoja

 • 1tl leivinjauhetta

 • 1tl ruokasoodaa

 • 1tl ikivääriä

 • 1tl kanelia

 • 1tl neilikkaa


Täyte:

 • 350g maustamatonta tuorejuustoa

 • 150g voita

 • 7dl tomusokeria


Koristeluun:

 • Pähkinöitä

 • Ananaskirsikoita

 

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Hienonna pähkinät ja siirrä raasteen kanssa hetkeksi sivuun odottamaan. Aloita taikinan valmistus vaahdottamalla pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan pienissä erissä. Lisää lopuksi joukkoon porkkanaraaste ja hienonnetut pähkinät.

Jaa taikina kahteen voideltuun irtopohjavuokaan (22cm). Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakut ovat täysin kypsiä.

Anna kakkujen jäähtyä ja valmista täyte sillä aikaa. Sekoita pehmeän voin joukkoon tuorejuusto ja vatkaa hyvin. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan. Täytä kakku ja koristele halutessasi pähkinöillä ja ananaskirsikoilla