Perunasalaatti & kookosbroileri

Kesäinen perunasalaatti sopii loistavasti lisukkeeksi kesän juhliin tai vaikkapa ihan arkiruuaksi. Tarjoile salaatti kookoskanan kanssa, joka valmistuu nopeasti pannulla tai grillissä.

Kesäinen perunasalaatti sopii loistavasti lisukkeeksi kesän juhliin tai vaikkapa ihan arkiruuaksi. Tarjoile salaatti kookoskanan kanssa, joka valmistuu nopeasti pannulla tai grillissä.

Kookosbroileri:

 • 500g broilerin marinoimatonta rintafilettä

 • 1 punainen chili

 • 1tl raastettua inkivääriä

 • 2 valkosipulinkynttä

 • 2rkl makeaa soijaa

 • 1dl kookoskermaa

 • 2kpl kaffirlimetinlehteä

Halkaise broilerin rintafileet kahtia. Hienonna chili, valkosipuli ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja nostele kanat sekaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Paista kanoja pannulla muutama minuutti per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla

Lämmin perunasalaatti:

 • 500g uusia perunoita

 • 1rkl voita

 • 100g parsaa

 • rucolaa

 • tilliä

 • ruohosipulia

 • 1 punasipuli

 • 1rkl dijon sinappia

 • 1rkl viinietikkaa

 • 1rkl hunajaa

 • 0,5dl öljyä

 • 2rkl sitruunan mehua

 • suolaa & pippuria

Lisää kiehuvaan veteen uudet perunat ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa salaatin muut aineet. Hienonna punasipuli ja lisää sen joukkoon sinappi, viinietikka, hunaja, öljy ja sitruunan mehu. Anna punasipulin marinoitua hetki. Hienonna parsa ja kuullota sitä pannulla muutama minuutti. Hienonna parsan jokkoon yritit.

Kun perunat ovat melkein kylpsiä, sammuta liesi ja kaada kattilasta vesi pois. Jatka perunoiden höyryttämistä kannen alla vielä muutama minuutti. Lisää perunoiden joukkoon ruokalusikallinen voita. Pilko kuumat perunat ja lisää joukkoon loput aineet. Perunasalaatin kastike syntyy sipulin marinadista. Nostele valmiin salaatin päälle rucolaa.