Vadelma-kinuskikakku

Kesäinen kakku valmistuu nopeasti vain neljästä eri tuotteesta. Kinuskiseen kakkuun on käytetty Valion uutta kinuskikermaa, jonka saa vatkattua vaahdoksi tai keitettyä kinuskiksi. Kakku on tehty halkaisijaltaan noin 20cm reunakalvoon, mutta sen voi …

Kesäinen kakku valmistuu nopeasti vain neljästä eri tuotteesta. Kinuskiseen kakkuun on käytetty Valion uutta kinuskikermaa, jonka saa vatkattua vaahdoksi tai keitettyä kinuskiksi. Kakku on tehty halkaisijaltaan noin 20cm reunakalvoon, mutta sen voi valmistaa hyvin myös irtopohjavuokaa käyttäen.

Vadelma-kinuskikakku:

  • 5dl Valio kinuskikermaa

  • 150g digestive keksejä

  • 50g voita

  • 250-300g tuoreita vadelmia

  • (syötäviä kukkia)

Kakku kannattaa valmistaa suoraan tarjoiluastialle, joko reunakalvoa tai irtpohjavuuan reunaa käyttäen. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai käsin. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos vuoa sisälle. Mittaa kinuskikermasta noin 4.5dl kulhoon ja vaahdota se kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto kesipohjan päälle. Lisää seuraavaksi tuoreet vadelmat. Keitä lopusta kinuskikermasta kastike ja koristele sillä kakku. Irrota kalvo/vuoka varovasti ennen tarjoilua. Kakkua ei tarvitse hyydyttää, vaan sen voi tarjoilla heti.

Klikkaa tästä jättääksesi kommentin.