Texmex-piirakka

WhatsApp Image 2019-01-27 at 14.55.23.jpeg

Tulinen texmex-piirakka sopii loistavasti juhlien tarjottavaksi ja sen pystyy helposti valmistamaan jo edellisenä päivänä valmiiksi. Tämän ohjeen piirakka on tehty halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaan.

Texmex-piirakka:

Pohja:

 • 120g voita

 • 1,5dl vehnäjauhoja

 • 3/4dl grahamjauhoja

 • 1rkl kylmää vettä

 • ripaus suolaa

Täyte:

 • 300g jauhelihaa

 • 1ps taco mausteseosta

 • 1 chili

 • 2 valkosipulinkynttä

 • 1 pieni sipuli

 • 1/2 paprika

 • 1rkl jalopenoja

 • 135g chili tomaattimurskaa

 • 100g juustoraastetta

 • 2dl kermaa

 • 2 kananmunaa

Aloita pohjan valmistaminen nyppimällä jauhot ja suola kylmän voin joukkoon. Lisää lopuksi tilkka vettä ja painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Painale taikinaan haarukalla reikiä ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Hienonna kasviksen ja kuullota hetki voissa. Siirrä kasvikset sivuun ja kypsennä jauheliha. Sekoita jauhelihan joukkoon tacomausteseos. Kun jauheliha on kypsä lisää kaikki loput aineet pannulle ja sammuta levy. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi.

Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka kypsentämistä 190 asteisessa uunissa alalämmöllä. Piirakan päälle voi tarvittaessa laittaa folion, jotta se ei pääse tummumaan liikaa. Paista piirakkaa noin 35 minuuttia tai kunnes se on täysin kypsä.