Dumle Pannacotta

WhatsApp Image 2019-02-03 at 12.10.09.jpeg

Pannacotta on pysynyt minun suosikki jälkiruokana jo usean vuoden. Teen useasti pannacottaa tarjolle myös juhliin, valmistamalla ne esimerkiksi pieniin kertakäyttöisiin kuppeihin. Tällä ohjeella tulee kaksi isoa jälkiruokaa.

Dumle Pannacotta:

  • 2dl kuohukermaa

  • 100g dumleja

  • 3/4 liivatetta ( Dr. Oetker)

Koristeluun:

  • kermavaahtoa

  • kinuskikastiketta

  • dumleja

Laita liivate likoamaan kylmään veteen vähintään kymmeneksi minuutiksi. Liivatteiden koossa on hieman eroja eri merkkien välillä. Itselläni oli käytössä Dr. Oekterin liivate. Leikkaa liivatteesta saksilla 3/4 osaa ja laita se kylmään veteen.

Kiehauta kerma ja lisää joukkoon dumlet. Pidä liesi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaat ovat sulaneet kokonaan. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi ja lisää kiehuvaan seokseen. Sekoita hyvin. Kaada seos kahteen jälkiruoka astiaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Koristele hyytyneet pannacotat kermavaahdolla, kunuskilla ja dumleilla.