BBQ-kanapizza

WhatsApp Image 2019-02-23 at 17.04.14 (2).jpeg

Tällä ohjeella valmistuu ihanan ohut ja rapea pizzapohja, jota on erittäin helppo kaulita. Ohjeessa käytetty BBQ-kastike sopii pizzan lisäksi myös esimerkiksi marinadiksi, salaattiin tai ihan vaan lisukkeeksi.

Pizzapohja:

 • 1,5dl vettä

 • 15g hiivaa

 • 1/2 tl suolaa

 • 4dl durumvehnäjauhoja

 • 2rkl rypsiöljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Lisää jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Vaivaa lopuksi joukkoon öljy. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi pientä pizzaa tai yksi pellillinen. Lisää täytteet ja paista alalämmöllä 260 asteessa noin 15 minuuttia.

BBQ-kastike:

 • 1 punainen chili

 • 2 valkosipulinkynttä

 • 1 sipuli

 • 1dl tomaattipyrettä

 • 1dl muscovaldosokeria

 • 1rkl dijon sinappia

 • ½dl punaviinietikkaa

 • 2rkl worcesterkastiketta

 • 1tl smoked paprikaa

 • 1tl jauhettua mustapippuria

 • 1½tl suolaa

 • 3dl punaviiniä

 • 1dl vettä

 • (2tl chilirouhetta) 

Hienonna chili, valkosipuli ja sipuli. Kuullota reilussa voissa muutama minuutti. Lisää sekaan kaikki loput aineet. Lisää halutessasi chilirouhetta tuomaan lisää tulisuutta. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin puolituntia.

Täytteet:

 • broilerinsisäfilettä + mausteet

 • ananasta

 • sipulia

 • juustoa

 • rucolaa

Kauli leivinpaperien päälle kaksi pyöreää pohjaa. Levitä pohjien päälle BBQ-kastike. Ripottele kastikkeen päälle reippaasti juustoraastetta. Hienonna broilerin sisäfile ja mausta makusi mukaan. Hienonna sipuli ja ananas. Lisää täytteet ja ripottele vielä lopuksi päälle juustoa. Paista 260 asteessa alalämmöllä noin 15-20 minuuttia. Nostele pizzan päälle rucolaa ennen tarjoilua.