Salted caramel brownies

WhatsApp Image 2019-03-03 at 18.45.47.jpeg

Browniesta on helppo tehdä erilaisia versioita ja yksi suosikeistani on ehdottomasti tämä suolainen kinuskibrownie. Tällä ohjeella voit valmistaa brownien myös kakuksi 24cm irtopohjavuokaan. Ole tarkkana paistoajan kanssa, joka vaihtelee uunista riippuen.

Brownies:

  • 200g voita

  • 2,5dl sokeria

  • 2tl vaniljasokeria

  • 5 kananmunaa

  • 250g tummaa suklaata (70%)

  • 1,5dl jauhoja

  • 1dl tummaa kaakaojauhetta

Sulata suklaa mikrossa ja siirrä hetkeksi sivuun jäähtymään. Lisää pehmeän voin sekaan sokerit ja vatkaa vaahdoksi. Lisää seuraavaksi yksitellen kananmunat ja vatkaa huolellisesti. Sekoita joukkoon myös sulatettu suklaa. Yhdistä kaakao vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos siivilän läpi sekaan ja sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun reunavuokaan (20x30cm). Paista alatasolla 175C noin 20-25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Paistoaika riippuu hieman uunista.

Kinuski:

  • 2dl kuohukermaa

  • 2dl fariinisokeria

  • suolaa päälle

Aloita kinuskin valmistus sillä aikaa kun brownie on uunissa. Mittaa mielellään paksupohjaiseen kattilaan kerma ja fariinisokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä sekoittaen noin 10-15 minuuttia. Voit testata onko kinuski valmista, tiputtamalla pienen tipan kylmään veteen. Jos kinuski hajoaa veden sekaan, vaatii se vielä keittämistä. Valmis kinuski pysyy vedessä kasana/pallona. Siirrä valmis kinuski liedeltä pois.

Anna brownien jäähtyä vuoassa hetki, kunnes pinta on laskenut tasaiseksi. Kaada kuuma kinuski brownien päälle ja anna jäähtyä kylmässä vähintään tunti. Jauha valmiin brownien päälle merisuolaa myllystä. Leikkaa brownie kauniiksi paloiksi ja tarjoile esimerkiksi jäätelön kanssa.