Oreo-juustokakku

WhatsApp Image 2019-04-07 at 13.03.16.jpeg

Pääsiäiseen sopiva oreo-juustokakku valmistuu ilman uunia ja liivatetta. Oreo-kakku sopii loistavasti myös vuoden muihin juhliin, vaihtamalla koristelun teemaan sopivaksi. Kakku on tehty 18cm reunavuokaan.

Oreokakku:

Pohja:

 • 200g oreokeksejä

 • 40g sulatettua voita

Täyte:

 • 4dl vispikermaa

 • 200g maustamatonta tuorejuustoa

 • 100g oreokeksejä

 • 250g valkosuklaata

 • 1tl vaniljasokeria

Suklaaganache:

 • 130g tummaa suklaata (70%)

 • 1,2dl kuohukermaa

Koristeluun:

 • 1,5dl vispikermaa

 • 20g sulatettua suklaata

 • Oreo pääsiäismunia

 • mini oreokeksejä

 • pieniä suklaamunia

Hienonna keksit tehosekoittimessa ja sekoita sulatetun voin kanssa. Kakku kannattaa kasata suoraan tarjoiluastialle. Nosta reunavuoka/irtopohjavuoka (ilman pohjaa) lautasen päälle. Vuoraa vuoka halutessasi reunakalvolla, jolloin reunoista tulee siistimmät. Painele keksiseos vuoan sisälle.

Valmista täyte vatkaamalla vispikerma kovaksi vaahdoksi. Lisää maustamaton tuorejuusto ja vatkaa kunnes vaahto on tasaista. Lisää veitsellä hienonnetut keksit, sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja nostele täyte vuokaan. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Kakkuun ei tule liivatetta, sillä suklaa riittää kovettamaan kakun.

Kun kakku on hyytynyt poista vuoka ja reunakalvo varovasti. Tasoita tarvittaessa pinnat lastalla. Aloita suklaaganachen valmistus hienontamalla suklaa veitsellä. Nosta suklaa kulhoon ja siirrä sivuun hetkeksi. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada pienissä osissa suklaan sekaan. Sekoita lastalla/kauhalla. Suklaaganache on valmista, kun kaikki suklaan palat ovat sulaneet. Jos kuorrutus tuntuu liian paksulta, voi sen joukkoon lisätä vielä tilkan kermaa.

Kaada puolet suklaakuorrutteesta silikonikseen pursottimeen. Koristele ensin reunat, eli pursota suklaa valumaan kakun reunalta suoraan alaspäin. Kaada loput kuorrutteesta kakun keskelle ja tasoita pinta.

Vatkaa kerma ja lisää joukkoon halutessasi 20g tummaa suklaata. Koristele kakku kermavaahdolla, kekseillä ja suklaamunilla.