Makeat & suolaiset tuulihatut

WhatsApp Image 2019-03-31 at 15.30.25 (1).jpeg

Tuulihatut ovat oiva valinta valmistujaisiin tai muihin kevään juhliin. Saman pohjan voi täyttää joko makealla tai suolaisella täytteellä. Tällä ohjeella valmistuu kaksi pellillistä (n. 55kpl) pieniä tuulihattuja.

Tuulihatut:

 • 140g voita

 • 4dl vettä

 • 3dl vehnäjauhoja

 • 4 kananmunaa

Mittaa kattilaan voi ja vesi. Kiehauta ja lisää jauhot kerralla. Sekoita miedolla lämmöllä, kunnes taikina alkaa irtoamaan kattilan reunoista. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä muutama minuutti. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Kun kaikki munat on lisätty, jatka vatkaamista vielä muutama minuutti.

Pursota pieniä tuulihattuja kahdelle pellille. Tuulihatut kohoavat uunissa, joten älä laita niitä ihan kiinni toisiinsa. Paista 160C asteessa kiertoilmalla noin 30 minuuttia.

Fazerina-vaahto:

(Ohje on yhdelle pelliliselle n.22kpl)

 • 2dl vispikermaa

 • 100g mascarponejuustoa

 • 100g fazerinaa

 • tuoreita mansikoita

 • tomusokeria

 • sulatettua suklaata koristeluun

Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita nopeasti vaahto tasaiseksi. Leikkaa tuulihattujen “hattu” pois ja pursota pohjan päälle fazerina-vaahtoa. Lisää väliin hienonnettuja mansikoita. Pursota hattuun vähän vaahtoa ja paina se varovasti pohjan päälle. Koristele tomusokerilla ja sulatetulla suklaalla.

WhatsApp Image 2019-03-31 at 15.30.25 (2).jpeg

Jokiraputäyte:

( Ohje on yhdelle pellilliselle n. 22kpl)

 • 150g jokirapuja

 • 1 sitruunankuori

 • 150g ranskankermaa

 • pieni sipuli

 • ruohosipulia

 • suolaa & pippuria

Puhdista jokiravut kylmän veden alla. Raasta sitruunankuori. Hienonna ravut, sipuli, ruohosipuli ja sitruunankuori. Lisää joukkoon ranskankerma ja mausteet. Suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä, sillä ravunpyrstöt yleensä säilötään suolaliemessä. Anna täytteen maustua hetki ja nostele tuulihattujen väliin.