Sitruuna-lakritsimuffinssit

WhatsApp Image 2019-03-24 at 10.56.53.jpeg

Olen aina tykännyt leipoa muffinsseja, mutta ne jäävät monesti jälkiruokapöydästä syömättä ison kokonsa vuoksi. Nämä muffinssit on valmistettu minimuffinssivuokaan, jolloin ne ovat juuri sopivan pieniä suupaloja. Tähän samaan vuokaan voit tehdä esimerkiksi minimunakkaat, joiden ohje löytyy täältä.

Sitruuna-lakritsimuffinssit:

 • 110g sokeria

 • 100g pehmeää voita

 • 1 sitruunan kuori

 • 2 kananmunaa

 • 2dl vehnäjauhoja

 • 1tl leivinjauhetta

 • 1dl kermaviiliä

 • 0,6dl maitoa

 • 1tl vanilja-aromia

Raasta sitruunan kuori ja hienonna vielä veitsellä. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja sitruunankuori. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen kanssa ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi kermaviili, maito ja vanija-aromi. Nostele taikina pieniin minimuffinivuokiin. Vuoan voi laittaa lähes täyteen. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Lakritsivaahto:

 • 200g maustamatonta tuorejuustoa

 • 200g mascarponejuustoa

 • 2tl lakristijauhetta (Urtekram)

 • 2dl kuohukermaa

 • 0,5dl sokeria

Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, mascarpone, latrisijauhe ja sokeri. Lisää kerma ja jatka vatkaamista kunnes täyte on kuohkeaa ja kulhon pystyy kääntämään ylösalaisin. (Kerma lisätään juoksevana ja se vatkaantuu hyvin vaahdoksi muiden aineiden kanssa.)

Lakritsikastike:

 • 50g lakuja

 • 1rkl siirappia

 • 2dl vettä

 • koristeluun lakuja

Lakritsikastike valmistuu todella hitaasti ja koristeluun käy myös hyvin myös kaupan valmiskastike. Mittaa kattilaan kaikki aineet ja anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Itse luovutin noin 20 minuutin odottelun jälkeen ja kävin loput paakut sauvasekoittimella läpi. Anna kastikkeen jäähtyä ennen koristelua.

Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle lakuvaahto. Koristele lakritsin paloilla ja kastikkeella.