Marenkitäytekakku

Raikas marenkikakku sopii loistavasti kesän juhliin. Käyttämällä kukkia koristeena, saat helposti kakkuun lisää näyttävyyttä.

Raikas marenkikakku sopii loistavasti kesän juhliin. Käyttämällä kukkia koristeena, saat helposti kakkuun lisää näyttävyyttä.

Kakkupohja:

 • 1 kuppi (4kpl) kananmunia

 • 1 kuppi sokeria

 • 1 kuppi vehnäjauhoja ja perunajauhoja

 • 1tl leivinjauhetta

Kuppitekniikalla tehtävään kakkupohjaan tarvitset kolme samankokoista lasia. Mittaa ensimmäiseen lasiin kananmunat. Sen jälkeen mittaa viereiseen lasiin sama määrä sokeria. Mittaa kolmanteen lasiin jauhot. Noin. 70% vehnäjauhoja ja 30% perunajauhoja. Kaikkien aineiden pitäisi tulla samalle tasalle kuppiin. Sekoita lopuksi jauhojen sekaan leivinjauhe.

Vatkaa sokeri ja kananmunat kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi pienissä erissä ja vatkaa varovasti vaahdon sekaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (20cm). Paista uunin keskitasolla 175C asteessa noin 35 minuuttia.

Valkosuklaamousse:

 • 3,5dl vispikermaa

 • 300g philadephia tuorejuustoa

 • 200g valkosuklaata

 • 0,75dl vaniljakreemijauhetta

Väliin:

 • 250g Mansikoita

 • 1,5dl lemoncurdia

 • 1,5-2dl spriteä kostutukseen

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa ja vaniljakreemi jauhe. Täytteeseen ei tarvitse laittaa liivatetta, koska suklaa kovettaa sen jäähtyessään.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kakun saat helpoiten kasattua vuokaan. Halutessasi voit käyttää lisänä reunakalvoa, jolloin kakku irtoaa nätimmin vuoasta. Nosta ensimmäinen kerros tarjoiluastialle vuoan sisään. Kostuta spritellä ja levitä ohut kerros lemoncurdia. Nostele seuraavaksi valkosuklaa täyte. Leikkaa mansikat ohuiksi siivuiksi ja painele täytteen päälle. Kokoa kakku ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Marenki:

 • 4 valkuaista

 • 2,5dl sokeria

Koristeluun:

 • Kukkia

Vatkaa valkuiaiset vaahdoksi vesihauteessa, metalli tai lasikulhossa. Sekoita sokeri valkuiaisvaahtoon pienissä erissä. Jatka vatkaamista noin 10 minuuttia. Marenki on valmista kun vaahto on kiiltävää ja siihen jää hyppyjä.

Levitä marenki hyytyneen kakun päälle. Ruskista pintaa varovasti kaasupolttimella. Koristele kakku halutessasi kukilla. Marketeissa myydään pieniä syötäviä kukkia ja ne sopivat loistavasti kakkujen koristeluun. Jos haluat käyttää leikkokukkia niin tarkistathan, että ne eivät ole myrkyllisiä. Pyöritä kukan varteen kelmua ja paina se varovasti kakkuun.