Lohi-parsapiirakka

Suolaiset piirakat kuuluvat minun jokaiseen juhlakattaukseen. Ne on helppo tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja lämmittää esimerkiksi mikrossa juuri ennen esille laittoa. Ohje on tehty 24cm irtopohjapiirakkavuokaan.

Suolaiset piirakat kuuluvat minun jokaiseen juhlakattaukseen. Ne on helppo tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja lämmittää esimerkiksi mikrossa juuri ennen esille laittoa. Ohje on tehty 24cm irtopohjapiirakkavuokaan.

Lohi-parsapiirakka:

 • Pohja:

 • 120g voita

 • 1,5dl vehnäjauhoja

 • 3/4dl grahamjauhoja

 • 1rkl kylmää vettä

 • ripaus suolaa

Täyte:

 • 250g lämminsavulohta

 • 1 pieni sipuli

 • 100g parsaa

 • 1 sitruuna

 • 2dl kuohukermaa

 • 150g juustoraastetta

 • 2 kananmunaa

 • tilliä

 • ruohosipulia

 • suolaa & pippuria

Aloita pohjan valmistaminen nyppimällä jauhot ja suola kylmän voin joukkoon. Lisää lopuksi tilkka vettä ja painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Painale taikinaan haarukalla reikiä ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Hienonna sipuli, parsa ja sitruunan kuori. Kuullota kasviksia pannulla hetki. Lisää joukkoon kaikki täytteen loput aineet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Esipaista pohjaa 200c asteessa noin 10 minuuttia. Kaada täyte pohjan päälle ja jatka paistamissa alalämmöllä 190C asteessa noin 35 minuuttia. Piirakan päälle voi tarvittaessa laittaa folion, jotta se ei pääse tummumaan liikaa.